joepie91's Ramblings

home RSS

8-jarige moet het maar zonder begeleiding doen, aldus Chassé Theater Breda

23 Jun 2013

For my English readers: this is one of my very few Dutch blog posts, because it's unlikely to be relevant to visitors from other countries. After this post, I will resume posting articles in English.

Vrijdagavond naar een optreden geweest waar onder andere mijn 8-jarige broertje aan meedeed. Leuk optreden, gezellige sfeer. Althans, totdat hij een t-shirt vergeten was in de kleedkamers - toen begon de ellende. Snel naar de artiesteningang, de lift in, en onderweg naar het vergeten t-shirt.

En dan staat er ineens zo'n beveiligingsmedewerker in de liftopening. "En wat denken we te gaan doen?" Na uit te leggen dat hij onderdeel was van de show en een t-shirt vergeten was, dachten we dat het allemaal wel goed zou komen. Maar dat was verkeerd gedacht.

"Dan mogen jullie even naar buiten gaan, en mag hij in z'n eentje via de trap naar beneden lopen om zijn shirt te halen."

Wacht even. Een 8-jarige die nogal snel de weg kwijt is, alleen naar beneden sturen terwijl de begeleider al weg is? Dat moet toch een misverstand zijn. Maar nee, de beslissing was al gemaakt. Zelfs één van de ouders meenemen zou teveel zijn.

"Ik heb hier driehonderd artiesten beneden zitten, ik wil geen chaos," aldus de beveiligingsmedewerker van het Chassé.

Leuk argument, er is alleen een klein probleempje mee: er was die avond maar één voorstelling, en dat was toevallig de voorstelling waar mijn broertje onderdeel van was! En aangezien het overgrote deel van de kinderen inmiddels naar huis was, klonk dit mij in de oren als een nogal slappe leugen om de "regeltjes zijn regeltjes!"-mentaliteit te verbergen.

Maar goed, de beslissing was al gemaakt. 8-jarig broertje loopt de trap op - in de verkeerde richting uiteraard, en moet teruggehaald worden - en nog wordt het meneer beveiliger niet helemaal duidelijk dat deze jongen begeleiding van een volwassene nodig heeft.

Ruim een half uur later, de begeleider van de groep inmiddels gelukkig ook binnen omdat hij ook wat vergeten was, komt mijn broertje dan uitendelijk toch naar buiten. Zonder t-shirt.

Voor degenen die er interesse in hebben, hier zijn de eerste 20 minuten van de betreffende show "The Loads Goes Chassé" te vinden.